Is Gitaarlessen Serge iets voor jou?

Notenleer hoef je niet gevolgd te hebben. We verdiepen ons in de praktijk, m.a.w. vanaf de eerste les spelen we constant gitaar.

Je vraagt je waarschijnlijk af: ‘Heu? Kan dat?’ Ja natuurlijk kan dat.

Gitaarlessen Serge akoestische gitaar

Wist je dat er vele gitaristen geen noten kunnen lezen zoals bijvoorbeeld Eric Clapton, Jimi Hendrix, Eddie Van Halen, Robert Johnson, enz. Tijdens de gitaarlessen ligt de focus op vingerzetting, songs spelen en zelf componeren, kortom je gitaar beheersen. Aan de hand van een aantal gitaarakkoorden kun je al snel mooie klanken uit de gitaar laten weerklinken. Echt een tof gevoel.

Iedereen die wil opstarten met gitaar spelen kan bij mij terecht. Jongeren (vanaf 12 jaar) tot en met mensen met pensioen. Zowel mensen zonder basiskennis, alsook gitaristen die reeds basiskennis hebben, maar nu willen overgaan tot rock-, blues- of sologitarist.

Het belangrijkste is dat je echt gemotiveerd bent.

Hoe gaat het in zijn werk, die lessen ?

De gitaarlessen gaan door bij mij thuis. We maken gebruik van een gezellig stekje, dat is ingericht als repetitieruimte. De privélessen gebeuren met ons twee. Persoonlijke lessen geven sneller en beter resultaat dan groepslessen, waar de aandacht dan moet verdeeld worden over meerdere personen. Als coach kan ik je persoonlijk opvolgen en direct aangeven en bijsturen met tips en tricks. Dit geeft een enorm voordeel naar positieve ontwikkeling en ook op gebied van morele steun en doorzetting. Ja inderdaad, doorzetting is een hoofdbestanddeel van de weg naar je doel: gitaar spelen.

Gitaarlessen Serge met leerling

De lessen duren 40 minuten. Langer hoeft niet, meer zelfs, is eigenlijk niet wenselijk omdat de nieuwe stof beter geleidelijk aan kan doordringen. Een tsunami van info probeer ik te vermijden. We zullen doordacht en op jouw tempo opbouwen. Dit geldt zowel voor de starters, als voor de gitaristen met basiskennis die gaan voor sologitarist.

Alle lessen zijn sowieso op maat van jou.

We gaan in de lessen doorheen een aantal levels, dit aangepast aan jouw individueel tempo.

De gitaarlessen gaan telkens door op afspraak, we bekijken samen onze agenda’s. Om het beste resultaat te bereiken is het wenselijk deze wekelijks te laten doorgaan. Dan heb je de tijd om thuis te oefenen. Elke dag ongeveer 15 minuten oefenen is echt wel noodzakelijk voor beginners. De vingerbewegingen worden pas door veel herhaling echt een deel van jezelf. En geloof me, dat geeft zoveel voldoening.

We leren bij voorkeur eerst op akoestische gitaar spelen. Op elektrische gitaar kan ook, echter is dit als beginneling een grotere uitdaging.

Hoeveel gaat dat kosten?

De privélessen bij mij thuis worden aangeboden in reeksen van 5 lessen aan 26 euro per les (van 40 minuten).

Je kan ook opteren voor een 10-beurtenkaart aan 25 euro per les (van 40 minuten).

Je bent steeds welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Lesmomenten

De gitaarlessen gaan door op afspraak.

Contacteer mij voor meer info.

Gitaarlessen Serge geeft uitleg

Gitaarles in Corona-tijden

Misschien heb je door thuiswerk of thuisstudie iets meer vrije tijd dan anders. Dan is deze periode de ideale gelegenheid om de extra vrijgekomen tijd aangenaam in te vullen.
Of misschien heb je het juist extra druk op het werk en heb je nood om er eens helemaal uit te zijn. Eventjes wat tijd voor jezelf, weg van alle sleur.

Op je bucketlist kan je het eerste lijntje alvast aanstippen: starten met gitaar leren spelen. Check.
Dit kan gebeuren in aangepaste en veilige omstandigheden. Volgende maatregelen worden consequent toegepast, zolang deze nodig blijven :

  • Het materiaal en de repetitieruimte worden na elke les grondig ontsmet
  • We respecteren anderhalve meter afstand van elkaar
  • Mondmasker bij het binnenkomen en buitengaan
  • Handgel is beschikbaar
  • Breng je eigen gitaar mee
  • Regelmatig het lokaal verluchten
  • Maximum twee personen in de repetitieruimte (gitarist en Serge)
  • Indien je te vroeg bent, graag eventjes buiten wachten tot het jouw beurt is

We blijven de maatregelen omtrent corona, genomen door de Nationale Veiligheidsraad, op de voet volgen.